Una muntanya porta el teu nom segons Marcel Pie

"L’exposició Una muntanya porta el teu nom recull l’obra realitzada per l’artista Laia Riera Sanjaume (Barcelona, 1981) (...)
Les figures dels seus dibuixos no creixen sinó que germinen, com invocades per un record que neix a l’exili i que fuig dels lloc comuns. Una pregunta sembla que les assalta: són amenaçadors els pensaments silvestres? La Laia vesteix les seves memòries de males herbes, i les seves pintures, d’idees salvatges, i el color que les embolcalla és igual que un cultiu descontrolat. Així com la naturalesa no fa distincions maniquees, en les seves pintures els records autòctons es barregen amb els al·lòctons, habiten un terreny imaginat que és el d'aquí i el de més enllà.




A vegades les persones dibuixen el cos com un territori i l’omplen de topònims. Les pintures de la Laia sembla que facin tot al contrari: no busquen noms pels llocs sinó llocs pels noms. Potser és que els paisatges que hem conegut són l'epidermis que ens abriga, un teixit que cobreix la memòria i desperta les olors i els silencis dels llocs que un dia vam recórrer. Potser, simplement, així com la muntanya porta el teu nom, el seu porta una riera."

MARCEL PIE BARBA

Comments

Popular Posts